e-mail: sd.trnovskavas@gmail.com
GSM: 031 50 60 49

Nagovor predsednika

Moja strelska pot se je začela precej let pred vstopom v SD Trnovska vas. Šlo je za streljanje doma na dvorišču, kjer smo s staro zračno pištolo podirali pločevinke, ki smo jih postavili kar na ograjo ali drevo. Prvi streli so večinoma končali v travi. Nekaj let kasneje sem pločevinke nadomestil s tarčami, ki so bile najprej s šestilom narisane doma, kasneje pa »prave«, ki se uporabljajo na tekmovanjih. To je bila pomembna prelomnica; višina in smer zadetka sta postali enakovredni. Črno polje je bilo sprva seveda nedosegljivo, sčasoma pa vedno bolj naluknjano. Ne spomnim se točno, kdo in kako me je nagovoril za vstop v strelsko društvo. Vem, da sem to željo gojil že nekaj časa, tako da veliko prigovarjanja ni bilo potrebno. Prišla so prva tekmovanja, novi izzivi in druženje. Po dobrem letu strelskega udejstvovanja so me fantje povabili k sodelovanju v vodstvu društva, ki sem ga počaščen sprejel.
            Naše društvo vsem zainteresiranim ponuja kvalitetno in zanimivo preživljanje prostega časa, nove izzive na različnih tekmovanjih ali pri organizaciji, druženje in navezovanje novih stikov ter medsebojno izmenjavo znanj in izkušenj, ki jih z velikim veseljem prenašamo na nove člane. S svojimi dejavnostmi skrbimo za promocijo našega kraja, katerega ime ponesemo na številna tekmovanja in srečanja.
            V zadnjih letih smo posodobili nekaj opreme; kupili smo strelske jopiče, ki smo si jih tako želeli in uredili omaro za puške. Dva naša člana smo poslali na izobraževanje za inštruktorja športnega strelstva. Pridobili smo nekaj podmladka, kar nam daje novega elana in dobre obete za prihodnost. Kljub obilici dela, ki ga je potrebno opraviti, da društvo nemoteno funkcionira, nismo zanemarili rednih treningov in na tekmovanjih dosegamo dobre rezultate. Uredili smo si spletno stran, ker se zavedamo, da brez sodobnih komunikacij in ustreznega informiranja ne moremo slediti času, v katerem živimo.
            V hitrem tempu, ki ga od nas zahtevajo vsakdanji opravki, si moramo vzeti čas tudi zase in za hobije, ki nas veselijo, zato se nam pridružite!

S strelskim pozdravom MUŠ

Roman Maguša,
predsednik SD Trnovska vas