e-mail: sd.trnovskavas@gmail.com
GSM: 031 50 60 49
Po nekaterih ocenah se petindvajset milijonov ljudi na svetu ukvarja s streljanjem kot tekmovalnim športom. Pri njem je izjemno pomembna popolna usklajenost telesa in duha. Potrebna je koncentracija, ki vodi do umiritve, sproščene izvedbe gibov - od polnjenja, dviga orožja in merjenja do oddaje strela.


Ravnanja z orožjem in odnosa do njega se najbolje naučimo na strelišču. Svoje orožje je treba poznati in mu zaupati ter oblikovati zdrav odnos do njega. Prav zato je ukvarjanje s športnim streljanjem vzgojno. Uči nas odgovornosti.


Organizirano streljanje ima še poseben čar; gre za družabno dejavnost, možnost delitve izkušenj in preizkus lastnih sposobnosti  v primerjavi s sotekmovalci. Strelstvo ustreza tudi samotarjem, saj velja za individualni šport. Pri moštvenih športih se lahko igralec opre na soigralce, pri streljanju je rezultat odvisen od strelca samega.


Kdor se želi redno/resno ukvarjati s streljanjem, ne more mimo članstva v strelskem klubu. V Sloveniji se združujemo pod okriljem Strelske zveze Slovenije, Slovenske zveze za praktično streljanje, Lokostrelske zveze Slovenije in Lovske zveze Slovenije.

Začnete lahko tudi pri nas!

Našim članom je na voljo oprema, inštruktor, teoretično gradivo, tekmovanja do državnega nivoja, aktivno udejstvovanje v društvu, družabne prireditve in še kaj. VABLJENI!